Американският президент Барак Обама и британският премиер Дейвид Камерън вдигнаха тост за “специалните отношения“ между своите две държави, разменяйки си бутилки с бира след облог за Мондиала.

Двамата, пътували до Торонто за срещата на върха на Г20 заедно в хеликоптера на Обама след като технически проблеми приземиха машината на Камерън, се чукнаха с бутилки с бира след първата им среща откакто Камерън пое властта миналия месец.

Двамата оцениха “специалните отношения“ между страните им след размяната на питиета, последвала облог за мача от Мондиала между отборите на Великобритания и САЩ, завършил при равенство 1:1. Обама подари на Камерън бутилка “Goose Island 312“ от родния си град Чикаго, докато получи от събеседника си бутилка “Hobgoblin“, произведена в неговия избирателен район в Оксфордшър, западно от Лондон. Обама бе обвинен, че се е подиграл с предшественика на Камерън Гордън Браун по време на първото му посещение във Вашингтон, подарявайки му комплект DVD-та, които не биха могли да бъдат просвирени на британски плейър.

Браун се бе опитал да впечатли новия си колега, подарявайки му поставка за химикалки с орнаменти, изработена от дървото на викторианския кораб "HMS Gannet", борил се против робството, двойник на "HMS Resolute", от дървото на който е изработено бюрото на Обама в Овалния кабинет на Белия дом. Камерън предстои да посети Обама на 20 юли официално и се надява на по-топъл прием от този на своя предшественик.