Димитър Бербатов може да не изживява най-добрия си период на терена, след като пак е в лазарета на ПАОК, но пак попадна в класации извън футбола. Този път е тя е за футболистите-творци. Става въпрос не за тези, които творят красота на терена, а които правят истинско изкуство извън него. 

Българинът е в класацията за най-добрите художници сред играчите по света. Той неведнъж се е хвалил с рисунките и шаржовете си на известни фигури, които наистина изглеждат като изключително професионални и затова е избран от авторите на класацията при майсторите на четката и молива. 

В нея има и интересни попълнения при коафьорите - там попадат Неймар и Рахийм Стърлинг, които се упражняваха в правенето на прически върху свои съотборници. Музикантското лоби е също много силно представено. 

Там попадат Дани Алвес, който е много добър с китарата, Петър Чех, който има умения на барабаните, Хавиер Ернандес, който блести в бийтбоксинга, както и Алексис Санчес, който има умения пред микрофона. 

Тио Уолкът е номер едно в класацията при най-добрите стендъп-комици, а Джером Боатенг от Байерн е сред най-добрите танцьори в света на футбола, но поне що се отнася до брейкденсинга. При традиционните танци безспорен номер едно е Давид Жинола, който дори участва и в риалити-шоута с такава насоченост.