Отделът за контрол на лова и риболова в руската република Карелия се е самосезирал след публикации на снимки на футболиста на Зенит Санкт Петербург Александър Кержаков, позирал с уловени бели пъстърви около финландската граница.

Институцията е започнала проверка за бракониерство, а футболистът е заплашен с глоба в размер на 5000 рубли (73 евро). Въпросната риба Бяла пъстърва от Онега е защитен вид и в момента е под наблюдение за нейната репродукция. В Деня на рибаря в Русия, който се отбелязва на 9-и юли, Кержаков е публикувал на страницата си в инстаграм снимка, на която позира с четири пъстърви - по две в двете ръце. Публикацията е съпорводена с хаштагове #риболов #отдих #карелия #fishing #Русия #happy. Малко по-надолу пък е написал, че "Пъстърва в Онега има", а част от последователите му се възмутиха и го нарекоха бракониер.

"Забранена е бялата езерна пъстърва в Република Карелия, Кержаков може да бъде глобен със сумата между 2 и 5 хиляди публи заради нарушение на правилата за лов и риболов. В момента Държавната инспекция по риболов е започнала проверка, казва източник от комисията пред агенция ТАСС. Представител на ведомството вече е започнал и разпит на Кержаков дали действително рибата е хваната в езерото Онега или не. Не се зане обаче кога ще излязат резултатите от проверката./БТА

 

Рука-лосось 🎣🎣🎣🎣 #рыбалка #отдых #карелия #fishing #россия #happy

Публикация, споделена от Kerzhakov Aleksandr (@a.kerzhakov11) на