Футболистът на третодивизионния аржентински клуб Гонсало Агире е бил арестуван в четвъртък от местната полиция. Срещу него са повдигнати обвинения, че той е изнасилил и убил доведения си 5-годишен син. Новината бе потвърдена от клуба.

„Изпълнителният комитет и спортната общност на Дефенсорес де Белграно изразява дълбоката си скръб и тревога от убийството на това дете и солидарността с неговото семейство. Надяваме се, че правосъдието ще разреши тази ужасна ситуация“, се казва в изявлението на аржентинския клуб.

Според местната преса, Агире първоначално е казал, че момчето е умряло, след като е паднало, докато се е къпало. Аутопсията обаче е разкрила, че детето е било системно пребивано и сексуално малтретирано.

След това Гонсало Агире призна вината си пред полицията.

„Ние познаваме Гонсало като интровертен млад човек и като един много силен футболист, който се представяше много силно от началото на сезона. Нямахме никакви поводи за подобни съмнения относно случилото се. Знаехме, че той има лични проблеми, но не, че са от такъв мащаб. Никога не сме си мислили за подобно нещо“, коментира президентът на клуба Марсело Ачиле.