Скромният отбор на Лилестрьом спечели Купата на страната и както подобава, празненствата след успеха бяха големи. Само че един от футболистите малко прекали в радостта си...

Средняк спечели Купата на Швеция за шести път

Става дума за Александер Мелгалвис Андреасен, който в еуфорията направи стриптийз, остана чисто гол и покри мъжкото си достойнства със самия трофей на Краля.

Случилото се моментално стана хит в интернет, а от местната федерация разкритикуваха остро поведението на футболиста. "Да спечелиш купата е нещо голямо и трябва да се отпразнува. Но е напълно възможно да го направиш по начин, който показва повече уважение към купата. Сигурен съм, че това не е било нарочно от Мелгалвис, но се получи грешно. Мисля, че Мелгалвис и Лилестрьом ще се съгласят с това", сподели пресаташето Ингве Хаавик.

Самият футболист обаче не показа толкова голямо съжаление от постъпката си: "Спечелването на купата бе нещо, което никога не съм мислел, че ще преживея. Преминах дълъг път, за да играя във финала. Разбира се, разбирам, че беше малко прекалено. Признавам го и се извинявам, но не съжалявам. Трябва ли да се извиня на краля? Ами, имах привилегията да каза здравей на краля вчера, така че може би трябва да се извиня днес."

А на въпрос, дали баба му се гордее с постъпката му, Мелгалвис отговори: "Не мисля, че го е видяла. За щастие тя няма интернет или социални медии."