Съдът в Сърбия прие споразумението между сръбската фолк певица Цеца Величкович, сестра й Лидия и прокуратурата. Според него Цеца ще прекара осем месеца под домашен арест, а сестра й - половин година. Двете ще носят гривни на краката си. Освен това в държавната хазна трябва да бъдат внесени 1,5 млн. евро, информира DarikNews.bg.

Цеца Величкович пледира виновна за незаконен трансфер на футболисти от белградския клуб "Обилич" и незаконно притежание на оръжие. На въпрос дали признава вината си доброволно, вдовицата на известния военнопрестъпник Желко Ражнятович-Аркан потвърди категорично.

Сестрите се отказват от правото си да обжалват решението на съда, а глобата от милион и половина евро ще трябва да платят на три вноски по 500 000 евро,като за последната - след две години, ще бъде ипотекирана скъпоценната вила на фолк дивата в елитния белградски квартал "Дедине".

Разследването на престъплението на сръбската певица се проточи повече от осем години, а и възможността да направи сделка с правосъдните органи и меката присъда според повечето от наблюдателите в Белград, е в полза на Ражнятович, а не на държавата. Според сръбските правосъдни органи обаче смекчаващо вината обстоятелство е, че Цеца е вдовица, която сама отглежда децата си, а тя и сестра й досега не са осъждани.