Футболът е игра, футболът е магия. Това е играта, която привлича милиони хора по стадионите, телевизионните екрани, както и обединява хората в общности, подкрепящи даден отбор.

Ето и 5 интересни факта, които може и да не знаете:

1. Хишам Зеруали - единственият футболист, който играе с фланелка с №0
Когато шотландският футболен клуб Абърдийн подписва договор с мароканеца Хишам Зеруали, феновете веднага му дадоха прякора "нулата". Той взе фланелката с №0, което преди това не се беше случвало. През следващия сезон футболните федерации на Шотландия и Англия наложиха забрана да се играе с този номер.

2. Иван Саморано играеше в Интер с фланелка 1+8
Един от най-добрите футболисти в историята на чилийския футбол до 1996 година играеше в Реал Мадрид с фланелка с №9. След преминаването си в Интер бразилецът Роналдо беше с №9, а Саморано играеше с номер 1+8.

3. Лев Яшин печели купата на СССР по хокей на лед, а след това и по футбол
През 1953 година той печели купата на бившия СССР и 3-о място в първенството. През 1954 година, когато е един от фаворитите за вратарския пост на "Сборная" по хокей на лед, той започва да играе футбол, а останалото е история.

4. Сократес е доктор по философия
Бразилската футболна легенда Сократес е доктор по философия. Паралелно с футбола той получава и медицинско образование, а също така е капитан на "Селесао" на Мондиалите през 1982 и 1986 година.

5. Стадионът на Уотфорд има трибуна носеща името на Елтън Джон
През декември 2014 година певецът се сдобива с трибуна на негово име.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS