Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо реагира доста остро на опита за сравнение между него и наставника на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола преди днешния мач за Суперкупата на Европа.

Двамата наставници ще подновят своето съперничество тази вечер от 21,45 часа след 1-годишно прекъсване. Това даде повод на журналистите да припомнят на португалеца дуелите му с Пеп както в Ла Лига, така и в евротурнирите.

Това обаче доведе до доста изненадваща реакция от Щастливия. „Ако ще ми задавате въпроси за Реал Мадрид и Барселона, мен ме няма“, отсече той. „Не всичко се изчерпва с мен и с Пеп. Нещата опират до Челси и Байерн. Това е мач за Суперкупата, където европейският клубен шампион играе срещу носителя на трофея от Лига Европа.“

„Нито Пеп е европейски шампион, нито аз съм печелил Лига Европа. Просто сме треньори на тези отбори. Фокусът не е върху нас, а върху Челси и Байерн.“

Моуриньо прие доста остро и твърдението на журналист, че е спечелил само 3 от 15-те си мача срещу Гуардиола. „Вие се бъркате жестоко. Стастистиките Ви са грешни по начало, защото… Не искам да обсъждам това, защото не е важно. Просто ще кажа, че сте в грешка. Можете да проверите какво се случи с Интер в полуфинала на Шампионската лига, в статистиките от Ла Лига, от Купата на Краля в Испания, от Суперкупата на Испания. Вие бъркате много, много, много жестоко. В грешка сте, но това не е важно. Тук не става въпрос аз срещу него, а клуб срещу клуб“, допълни Моу.