Мексиканските футболни власти съобщиха, че петимата играчи от националния отбор, които бяха спрени от участие на турнира КОНКАКАФ Голд Къп, са дали отрицателни втори проби.

Футболната федерация на Мексико заяви, че вторите проби са били направени и изследвани в лабораторията на Университета в Лос Анджелис.

Сред петимата, които бяха извадени от националния отбор за турнира, са и вратарят Гийермо Очоа, както и защитникът на ПСВ Айндховен Франсиско Родригес.

Останалите петима, които дадоха първа положителна проба, са защитникът Едгар Дуенас, ветеранът-полузащитник Кристиан Бермудес и Антонио Нелсон, който също играе като халф.

Играчите, както и шефовете на федерацията, не признаха резултатите от първите проби и заявиха още тогава, че причина за повишените субстанции от кленбутерол е резултат на месото, което е ял целия отбор по време на лагера в покрайнините на Мексико Сити.

От Министерството на земеделието на страната потвърдиха, че в района не е правена скоро проверка за здравето на животните.