Европейското първенство за младежи до 21 години започва с изключително интересни двубои от група А на турнира. Един срещу друг се изправят тимовете на Швеция и Англия от 19:00 часа, a домакинът Полша излиза срещу Словакия от 21:45 часа българско време.

Общо 12 отбора ще мерят сили във футболната надпревара, а срещите ще се предават на живо в ефира на DIEMA SPORT 2 и DIEMA SPORT, част от спортния пакет DIEMA EXTRA, както и в онлайн платформата GONG PLAY

Европейското първенство по футбол за младежи до 21 години на живо в ефира на DIEMA EXTRA

Настоящият носител на титлата Швеция триумфира за първи път в историята на турнира през 2015 година в Чехия. Това е 9-ото му участие на европейско, като през 1992 година загуби финала срещу Италия с общ резултат 0:3.

В квалификациите за тазгодишната надпревара шведите завършиха само на точка от Испания в група 6, печелейки общо 7 от 10 мача, а в останалите 3 допуснаха равенства. Така Швеция се превърна в един от шестте тима, който се класира непобеден.

Англия се класира за шесто поредно издание на турнира, но в последните три отпада още в груповата фаза. Тимът е двукратен шампион в надпреварата през 1982 година и 1984 година. През 2009 година под ръководството на легендата на Нотингам Форест Стюарт Пиърс достигат до финал, в който обаче отсъпват на Германия с 0:4.

По време на квалификациите “Трите лъва” записаха шест победи и две равенства и също са част от непобедените 6 тима до момента. Англия спечели и четирите си мача като домакин с огромна голова разлика 17:2, но успяха да реализират едва три попадения при гостуванията си.

Срещата между Швеция и Англия е от 19:00 часа и ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн платформата GONG PLAY.

Полша и Словакия ще прекратят дългите си осъствия от турнира, излизайки за трети път един срещу друг. Двата тима са срещали два пъти през 1995 и 1996 година, разменяйки си по една домакинска победа.

Полша се класира автоматично за настоящото европейско, тъй като е домакин.  Тимът ще играе за първи път в груповата фаза от 1994 година. През тази година поляците достигнаха четвъртфиналите, изравнявайки най-доброто си постижение в надпреварата.Словакия успя да се класира в групите след 6 победи от 8 мача, претърпявайки само една загуба.

Единственият път, в който тимът успя да се добере до тази фаза в надпреварата е през 2000 година, но завърши на 4-ото място в групата си и не успя да продължи напред.

Двубоят между Полша и Словакия можете да наблюдавате пряко по DIEMA SPORT 2 от 21:45 часа. Срещата ще бъде излъчвана и на GONG PLAY