Вратарят на Рейнджърс и националния отбор на Шотландия до 21 години Грант Адам беше отстранен от тима преди квалификацията за Евро 2013 срещу Холандия. Първоначално стражът бе включен в състава на "гайдарите" за мача в Ниймеген на 14 ноември, но заради обвинение в пеене на песни на религиозна основа беше изправен пред съда в Глазгоу. От треньорския щаб на шотландския отбор предпочетоха да оставят Адам извън състава до изясняване на случая.

Според полицията вратарят е пял песни на религиозна основа на публично място в ранните часове на 6 ноември. В понеделник футболистът отрече обвиненията.

20-годишният Грант Адам е брат на полузащитника на Ливърпул - Чарли Адам, който е бивш футболист на "сините" от Глазгоу.

Рейнджърс е подкрепян от протестантската общност във Великобритания. Клубът на няколко пъти бе глобяван от УЕФА заради скандирания на феновете на религиозна и политическа основа.

Марк Маккалъм от Дънди Юнайтед ще замени Грант Адам в състава на Шотландия.

Островитяните и Холандия са съперници на България в квалификациите за Евро 2013. В предстоящия кръг младите български национали ще играят с Австрия.