Парагвай трябва да спре испанския стил с много подавания в четвъртфиналния мач от Мондиал 2010, заяви Хусто Вияр, вратар отбора от Южна Америка.

"Не трябва да им оставяме никакви празни пространства. Те могат да си подават топката много бързо и много добре. Не можем да им оставяме абсолютно никакви пространства", коментира Вияр на пресконференция. Парагвай се класира за четвъртфиналите след победа с изпълнение на дузпи срещу Япония. Испания пък елиминира Португалия с минимален успех 1:0.

"Нашият футбол винаги се е базирал на тактиката и на моментната настройка. Ще се срещнат два различни стила във футбола. Тяхната цел е да създават положения, а нашата - да ги спрем и едва след това да опитаме да използваме нашите възможности", каза още Хусто Вияр.

Парагвайският нападател Нелсон Валдес заяви, че успешното противодействие срещу испанските атакуващи футболисти ще бъде решаващо в двубоя. "Не трябва да им позволяваме да играят стила си. Отборът им е пълен с отлични индивидуалисти, които могат да решат мача във всеки един момент. Говорим за един от фаворитите за спечелване на световното първенство", заяви Валдес. Четвъртфиналният мач между Испания и Парагвай е в събота.