Третият вратар на Тотнъм Еурелио Гомеш разкри, че през зимата е много вероятно да се върне в своята родна Бразилия, откъдето е получи две предложения.

Бившият страж на ПСВ Айндховен не играл за лондончани във Висшата лига от май месец 2011 година и прекара период под наем в германския Хофенхайм. Макар да е с доста по-сериозен стаж на „Уайт Харт Лейн“ от другите си двама конкуренти – Уго Лорис и Брад Фридъл, двамата са предпочитаните от Андре Вилаш-Боаш варианти за позицията под рамката.

„Имам две оферти от Бразилия. Преговарям с Тотнъм да ме пуснат без пари, така че възможността да се върна в родината си е голяма“, коментира опитният Гомеш.

„Вече съм на 32 години, но се чувствам добре. Всъщност на тази възраст кариерата на един вратар започва. Ако отново започна да играя редовно от януари, смятам, че имам шанс да отида на Световното първенство.“

„Неведнъж опитах да напусна Тотнъм, но те винаги ме спираха. Получих няколко оферти, но от клуба искаха повече пари. Те искаха да възстановят платените за мен преди 5 години 10 милиона евро. Това не е възможно.“

„Бях готов да отида в Хофенхайм. Те ме искаха на постоянен договор, но Тотнъм блокира сделката с искане за повече пари. Непрекъснато се опитвам да напусна, но Тотнъм не ми помага да го сторя“, каза още Гомеш.