Турският клуб Галатасарай обяви, че се разделя с хърватския си треньор Игор Тудор, след като тимът претърпя трета загуба в последните пет мача и беше свален от лидерската позиция в турската Суперлига. Това е поредният неуспех в новия занаят на бившия футболист, който преди време влезе в конфликт с Димитър Бербатов, докато водеше ПАОК.

Галатасарай падна с 1:2 от Малатияспор като гост и позволи на Истанбул Башакшехир да ги изпревари на върха с 33 точки. Тудор, който по средата на миналия сезон дойде от Карабюкспор, беше критикуван доста яростно, тъй като пропиля аванс от 8 точки.

Иначе кризата в клуба се задълбочи, след като на 13-и януари е свикан извънреден конгрес, на който ще бъде избран нов президент и нов борд на клуба.

След вчерашната загуба от намиращия се в дъното до онзи момент Малатияспор, хърватинът се скара с журналистите на пресконференцията: "Когато побеждавахме твърдяхте, че това е така, защото имаме добри футболисти. А когато губим се оказва, че губим заради треньора. Тук има две неща, които се пишат: Тудор напуска и обвиняваме системата на игра за загубите ни, каза още бившият хърватски централен защитник и напусна пресконференцията.

Пораженията с 1:5 от Башакшехир и с 0:3 от Бешикташ обаче не се приеха никак добре от феновете и журналистите, което засили натиска върху Тудор. "На фона на липсващите му резултати арогантното държане и поведение, граничещо с липса на уважение, са необясними. Първо трябва да постигнеш нещо и след това да имаш претенции, пише вестник Фотомач. Галатасарай е на 2-о място в класирането с 32 точки./БТА