Войната между спортните гиганти Найк и Адидас придоби нови измерения след като се появи информация, че Адидас е на път да измъкне и бразилския национален отбор изпод носа на американския си конкурент, така както преди няколко дни успя да си осигури подписа на младата звезда на Барселона и Аржентина Лионел Меси.

Според непотвърдена информация германския производител на спортни артикули възнамерява да предложи на Бразилската футболна конфедерация три пъти по-висока сума от тази, която Найк плаща в момента, за да облича „селесао”.

Американците вече претърпяха пълен крах по делото „Меси”, след като жалбата им за пропуснати ползи бе отхвърлена от съда.

Допълнително напрежение внася и „противоречието” около фланелката с номер 10 в националния отбор на Бразилия. Доскоро тя бе притежание на Роналдиньо – основното рекламно лице на Найк, но в последните три приятелски срещи с нея бе облечен Кака – наследникът на Дейвид Бекъм в рекламата на Адидас.

От Адидас и Найк отказаха да коментират случващото се, но е факт, че договорът на американския концерн с петкратните световни шампиони изтича чак през 2018 година. Развръзката обаче тепърва предстои, тъй като Бразилската конфедерация има опция да преговаря, ако се появят по-добри оферти.