Гръцката полиция е издала заповед за арест за президента на футболен клуб ПАОК Иван Савидис и за още четирима души след инциденти по време на мач от националното първенство на Гърция между отборите ПАОК и АЕК, предаде ТАСС, като цитира информация във в."Катимерини", който се позовава на телевизионния канал Скай. 

Мачът вчера между ПАОК и АЕК е бил прекъснат. Руският олигарх с гръцки корени Савидис излязъл на терена, след като съдията на срещата отменил гол на неговия отбор заради засада. Според очевидци Савидис заплашвал рефера и искал да се зачете голът.

На снимки, разпространени от медиите, се вижда, че на колана му е имало кобур с предмет, приличащ на пистолет. Съдията променил мнението си и решил да зачете гола, но напусналите терена футболисти на АЕК са отказали да излязат отново от съображения за сигурност.

От пресслужбата на руския предприемач са заявили пред ТАСС, че по време на мача Савидис не е заплашвал никого с оръжие. Отбелязва се, че заповедта за задържане е издадена заради излизането на Савидис на терена, а не заради евентуално носене на оръжие.  Савидис се издирва за "нарушаване на спортния закон", а не за носене на оръжие, тъй като "той има лиценз", е посочил полицейски източник пред АФП.