Белгиецът Том Сентфит, който е селекционер на националния отбор по футбол на Гамбия, описа пред CNN момента на опустошителното земетресение в Мароко. Той и футболистите са в Маракеш за предстоящия квалификационен мач за Купата на Африка срещу Конго. В тима са и играещите у нас Сонко Сундберг (Лудогорец) и Бабукар Гайе (Локомотив София).
 
„Първо помислих, че някой чука на вратата ми, после помислих, че самолет се е разбил, защото хотелът ни е много близо до летището. Но после стана страшно. Наистина страшно. Стените се тресяха и таванът започна да пада", разказа 50-годишният Сентфит. 
За броени минути цялата делегация на Гамбия напуснала хотела и изкарали нощта навън край басейна. Според треньора повечето от неговите играчи са били в шок.
 
„Някои от футболистите всъщност бяха преживели земетресението в Турция, което не бе много отдавна. Да преминат и през това, беше много травматичен момент за тях“, каза той, споменавайки опустошителното земетресение от февруари, което уби десетки хиляди хора в Турция.
 
Мачът на отбора срещу Конго е насрочен за неделя, но не е ясно дали ще се състои.
 
„Не знаем дали този мач все ще се играе, но има много голям шанс да се случи. Странна ситуация, в която не ни остава нищо друго освен да се опитваме да се справим", добави той.