Отборът на Висел Кобе спечели титлата в първенството на Япония по футбол за първи път в 30-годишната история на клуба. Два гола в рамките на три минути през първото полувреме помогнаха за победата с 2:1 като домакин на Нагоя Грампус в среща от 33-ия, предпоследен кръг от местния шампионат.

Успехът над Нагоя Грампус донесе на футболистите, водени от треньора Такаюки Йошида, преднина от 4 точки на върха във временното класиране. Висел Кобе събра 68 точки, а вторият в подреждането и миналогодишен шампион Йокохама Ф. Маринос има 64, след като направи равенство 0:0 в мача си срещу Албирекс Ниигата в петък.

Харуя Иде и Йошинори Муто се разписаха, съответно в 12-ата и 14-ата минута за преднина от 2:0 за Висел Кобе, а в 30-ата минута датчанинът Каспер Юнкер намали за 1:2, реализирайки за Нагоя Грампус.

Домакините преживяха няколко напрегнати моменти срещу гостите от Нагоя, които се нуждаеха от победа, за да запазят шансовете си за класиране в топ 3 и място в следващото издание на азиатската Шампионска лига. Тимът на Нагоя Грампус остава на пета позиция в подреждането с 51 точки в актива си./ БТА