Наставникът на Зенит Санкт Петербург Андре Вилаш-Боаш се отнесе с пренебрежение относно расистките обиди, които фенове на Спартак Москва отправиха към халфа на Уфа Емануел Фримпонг.

Случката предизвика широк отзвук не само в Европа, тъй като местният футболен съюз излезе с шокиращото становище, че не е открил доказателство за подобно отношение към ганайския футболист. В самия мач като резултат от провокациите Фримпонг показа неприличен жест към агитката, заради който беше изгонен и отнесе два мача наказание. Самият футболист качи в интернет клип, в който ясно се чуват маймунските дюдюкания по негов адрес.

Като треньор на актуалния шампион в Премиерлигата Вилаш-Боаш бе потърсен за коментар и реакцията му се оказа крайно любопитна. „Очевидно от време на време има епизоди на насилие и расизъм. Аз обаче съм виждал същото нещо в Англия, в абсолютно същите граници. Така че не виждам къде е проблемът“, каза бившият наставник на Тотнъм. „Според мен сега всичко се дължи на политическата ситуация около Русия. Има хора, които искат да свържат това с предстоящото Световно първенство (в страната през 2018 година – б.р.). По мое мнение това е малко нечестно. Не мисля, че тук е по-различно в сравнение с която и да е страна“, добави португалецът.