Старши треньорът на Зенит Санкт Петербург Андре Вияш-Боаш заяви, че неговите футболисти са доминирали и заслужено са победили Валенсия с 2:0 в петия кръг в група "Н" на Шампионската лига по футбол.

"Ние започнахме много добре, много интензивно срещата, а Валенсия не успя да ни отговори по никакъв начин. С изключение на 10 минути през второто полувреме доминирахме и контролирахме този мач. Постигнахме заслужена победа", каза Вияш-Боаш.

Зенит е единственият отбор този сезон в Шампионската лига, който е спечелил всичките си пет мача в груповата фаза.Руският тим е на върха в класирането с пълен актив от 15 точки, а Валенсия е на втора позиция с 6 точки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


Зенит ще се опита да спечели всичките си шест двубоя в групата в последния кръг като гост на Гент (Белгия). Единственият руски тим, който е постигал това е Спартак Москва през сезон 1995/1996.

Артьом Дзюба продължи отличното си представяне в турнира и се отличи с гол и асистенция. Той вече има пет попадения в Шампионската лига и се изравни на върха в голмайсторската листа със звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо.