Наставникът на Зенит Санкт Петербург Андре Вилаш-Боаш отнесе тежко наказание, след като си позволи да нападне физически футболен съдия. Португалецът бе санкциониран за 6 мач вследствие на поведението си в двубоя срещу Криля Советов през уикенда.

Шампионите допуснаха изненадваща загуба с 1:3 у дома, а бившият наставник на Челси и Тотнъм бе уловен от телевизионните камери да псува на руски език, когато конфронтира четвъртия арбитър Иван Сараев. Специалистът бе извън себе си от нерви и двамата удариха главите си.

Делегатът на срещата обаче описалъ също, че Вилаш-Боаш още веднъж напуснал техническата зона и ударил Сараев в гърдите. Този инцидент обаче не бе показан по телевизията.

Португалецът отказа да коментира публично случката, макар шефът на дисциплинарната комисия в Русия Артур Григорянц да заяви, че треньорът се е извинил на съдиите. Той заявил, че „за миг загубил контрол и не е имал право да се държи по този начин“.

Наказанието на Вилаш-Боаш изтича на 30 октомври, което означава, че той пропуска двубоя срещу настоящия лидер в Премиерлигата ЦСКА Москва на 12 септемри. Зенит изостава на 6 точки от московчани в първенството след 2 загуби в последните си 3 срещи.