Румънският национален отбор успя отчасти да отсрами страната си след победата с 1:0 като гост на Фарьорските острови. В първата среща от световните квалификации на Група 7 северните ни съседи допуснаха загуба с 0:3 от Литва, а главата на Виктор Пицурка бе поставена на дръвника.

Нещата не изглеждаха никак розови за наставника, след като още в 49-та минута румънците останаха с човек по-малко, а резултат все още бе 0:0. Главният рефер изгони Гонеа за нарушение на правилата на играта.

Това обаче окуражи момчетата на Пицурка, които стигнаха до попадение десет минути по-късно, дело на Кошич. Така трите точки изглежда спасиха засега поста на наставника, но последната дума има местната федерация. От румънската централа обявиха преди няколко дни, че селекционерът ще остане, само при победа срещу Фарьорските острови.

В друга среща от световните квалификации, в Група 4 Азербайджан и Лихтенщайн завършиха при резултат 0:0, но по-любопитното е, че двубоят бе ръководен от българския рефер Цветан Георгиев. Помощници му бяха Никола Джугански и Николай Ангелов. Четвърти рефер на срещата беше Николай Йорданов.

Георгиев показа общо 4 жълти картона в двубоя - по 2 за всеки от отборите.

В мач от група 6 Украйна спечели навън срещу Казахстан с 3:1. Головете за украинците отбелязаха Сергей Назаренко в 45-ата минута, Андрий Шевченко в 54-ата и отново Назаренко в 80-ата минута. Почетното попадение за домакините бе дело на Сергей Остапенко в 68-ата минута.