Бившият бразилски футболист на Левски Жоазиньо продължава да очарова с представянето си в руския Краснодар. Дребничкият играч има основни заслуги за победата над Урал с 2:0 в мач 12-я кръг на руския шампионат, след като вкара първия гол за успеха. Дотук нищо необичайно за сърцатия футболист, но фактът, че реализираното от него попадение бе с глава, определено изненадва.

И двата гола за гостите паднаха през вторите 45 минути. В 50-ата минута след добре развила за атака за тима на бившия левскар, топката бе центрирана в наказателното поле на Урал. Там бе дребничкият Жоазиньо, който за изненада на бранителя, който го пазеше, скочи и с глава насочи топката в мрежата на опонентите си.

В 63-ата минута Маурисио Перейра се възползва от нова добра ситуация и покачи на 2:0, а този резултат се запази и до финала.

Във временното класиране Краснодар е на 4-о място с 21 точки в актива си, а Урал е 14-и със 7 пункта.

Припомняме Жоазиньо изкара едни от най-добрите си години в тима от стадион „Георги Аспарухов“, а сърцата му и себеотдадена игра го превърна в един от любимците на „синята публика“. Той акостира на „Герена“ през 2007-а година заедно с Жеан Карлош и Зе Суарес, като част от доведеното от Станимир Стоилов тогава трио на кариоките. През 2011-а година обаче, пътищата на Левски и Жоазиньо се разделиха и той премина в руския Краснодар.

ГОЛЪТ НА ЖОАЗИНЬО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!