Шампионът на Русия Зенит Санкт Петербург продължава победния си ход през новия сезон. Този път в ролята на жертва влезе московския Спартак, който преди изиграването на срещата от четвъртия кръг в Премиерлигата оглавяваше временното класиране заради по-добрата си разлика. На стадион „Петровски“ обаче головете валяха само във вратата на гостите и Зенит победи със звучното 5:0.

Старт на голеадата даде младият талант на домакините Максим Кануников с попадение още в 15-ата минута. Резултатът се запази непроменен до края на полувремето, въпреки че опасни атаки не липсваха.

След почивката играчите на Лучано Спалети отново започнаха ударно и само след 7 минути игра покачиха на 2:0. Владимир Бистров получи добра топка от крайния защитник Доменико Кришито и с хубав удар преодоля вратаря Дикан. В 59-ата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа, но ударът на Диняр Билялетдинов бе отразен от Вячеслав Малафеев. Бившият играч на Евертън можеше да направи успешна добавка, но Кришито със самоотвержен шпагат спаси сигурен гол. Само 2 минути по-късно италианският бранител окончателно се превърна в играч на мача, след като асиситира и на Роман Широков за 3:0.

Футболистите на Унай Емери изобщо не бяха доволни от случващото се на терена и малко след третия гол нервите на Ейдън Макгийди не издържаха. Ирландският национал удари без топка съперник в лицето и заслужено бе отстранен с директен червен картон.

Оттук нататък мачът се превърна в детска игра за домакините и с нови два гола на Виктор Файзулин (67') и Широков (88') окончателно решиха спора за лидерската позиция в класирането.

Така вече Зенит е едноличен лидер със стопроцентов актив от 12 точки, докато преди изиграването на останалите срещи от кръга Спартак заема втора позиция с 9 точки.