Вратарят Рожерио Сени вкара от фаул стотния гол в кариерата си, за да помогне на Сао Пауло да победи Коринтианс с 2:1 в мач от бразилското първенство.

Сени се разписа с перфектен удар с десния крак над стената, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратаря Жулио Сезар в 54-та минута.

„Бе красиво”, сподели Сени, който бе трети вратар за Бразилия на Мондиал 2002, когато кариоките спечелиха петата си световната титла.

„Като вратар не влизаш в мача, мислейки за голове, но това се случи точно както аз исках. Фаул във важен мач. За мен няма значение, че е срещу Коринтианс, но за феновете сигурно е важно”, сподели Рожерио.

Това бе 56-ия му гол от фаул, докато другите са от дузпи. ФИФА заяви, че Сени има 98 попадения, но вратарят брои и двата гола в неофициални приятелски мачове.

Но дори по изчисленията на ФИФА той е най-резултатният вратар за всички времена. Както е известно, българинът Димитър Иванков също е на много престижно място в тази класация.

Иванков, който пази на Бурсаспор е на третото място във вечната ранглиста на най-резултатните вратари с 42 попадения. Единствено Сени и легендарният Хосе Луис Чилаверт изпреварват бившия страж на Левски.