Аржентина игра много красиво и победи с категоричното 4:1 Република Корея във втория си мач от група В на световното първенство в ЮАР. По този начин „гаучосите” вече имат две победи и почти сигурно ще играят на осминафиналите на световното първенство.

Аржентина поведе в резултата още в 16-та минута, когато Лионел Меси центрира от фаул в наказателното поле на Южна Корея, където Парк Чу Юн засече неспасяемо топката и я прати във вратата на Джун Сун Йон.

Валтер Самуел получи контузия в 23-та минута и бе заменен от Николас Бурдисо.

„Гаучосите” удвоиха своята преднина в 33-та минута, когато Меси подаде късо от фаул към Макси Родригес, който центрира в наказателното поле на Корея, където Бурдисо продължи с глава към Игуаин, който бе изпуснат от Чхо Йон Хюн и нападателят на Реал Мадрид с глава прати топката във вратата на Джун Сун Йон.

Все пак Южна Корея успя да се върне в мача в първата минута на даденото допълнително време на първото полувреме, когато Демикелис сбърка и топката му бе отнета от Ли Джун Йон, който след това напредна и стреля покрай Ромеро пращайки топката във вратата му за 2:1. 

Йонас Гутиерес получи жълт картон в средата на второто полувреме и по този начин ще пропусне последния мач от групата срещу Гърция.

Аржентина стигна до нови два гола през второто полувреме. В 76-та минута Агуеро подаде добре към Меси, който нахлу в наказателното поле на Корея и стреля, но Джун Сун Йон успя да спаси, след което топката отново се върна в Лео, който отново шутира, но кълбото срещна десния стълб на вратата на Йон и стигна до Игуаин, който на празна врата вкара за 3:1. 

Крайният резултат в мача бе оформен в 80-та минута, когато Меси подаде чудесно към Агуеро, а той продължи към Игуаин, който бе непокрит в наказателното поле на Корея и с глава прати топката в десния ъгъл на вратата на Джун Сун Йон.

Аржентина вече има актив от 6 точки в група В, а Република Южна Корея остава с 3.