АЕК (Атина) прекъсна деветгодишното си чакане за спечелен трофей и вдигна купата на Гърция, след като на финала се наложи с 3:0 над Атромитос. За скромния състав на Атромитос, който завърши в първенството на 12-о място, все още има надежда за участие в турнира Лига Европа, но това ще стане, ако АЕК пребори Панатинайкос в плейофа за Шампионска лига.

Победата на жълто-черните обаче беше помрачена от бой между привърженици и полиция по трибуните, последван от нахлуване на няколко десетки души на терена. След края на срещата публиката пък обсипа терена с части от седалки и пласмасови бутилки, а това наложи нова намеса на полицията и нови сблъсъци.

Началният съдийски сигнал на мача също закъсня с няколко минути заради поредната порция хвърлени пластмасови отломки, всякакви предмети и хартиени ленти и топчета по терена.

И двата отбора трудно намираха ритъма на игра, трудно изграждаха атаки и всяко овладяване на топката беше следвано от фаулове до 28-ата минута, когато Никос Либеропулос откри резултата с прекрасен удар с глава. Аржентинецът Начо Скоко проби по дясното крило и центрира фалцово в наказателното поле, където Либеропулос засече топката с глава. Аржентинецът обаче се контузи при тази своя асистенция и беше заменен от Набил Бахар, който можеше да удвои аванса на АЕК в 37-ата минута. Бившият вратар на Ливърпул Чарлс Итанджи, който сега пази за Атромитос, обаче спаси удара му.

Малко след началото на второто полувреме Марчин Башчински можеше да изравни за Атромитос, но ударът му с глава кацна на горната греда и излезе в аут. Мачът вървеше в лежерно темпо с изчакване на грешки и от двете страни, когато 12 минути преди края Набил Бахар все пак се разписа и с помощна на рикошет в крака на защитника на синьо-белите от квартал Перистери Панайотис Лагос.

В 85-ата минута ветеранът Пантелис Кафес пък вкара третото попадение за АЕК и така оформи крайния резултат. АЕК триумфира с 14-ата си Купа на Гърция и си гарантира минимум участие в Лига Европа.