Отборът на Уругвай записа първа победа в турнира за Купата на Конфедерациите, след като надделя с 2:1 над Нигерия. Така възпитаниците на Оскар Табарес се изравниха по точки със „суперорлите“, но в последния кръг срещат тима на джуджето Таити, докато Нигерия ще има тежката задача срещу световния и европейски шампион Испания, който по-рано записа двуцифрена победа с 10:0 именно над Таити.

Головете в мача, който бе първи в историята между тези два тима, реализираха Диего Лугано и Диего Форлан, докато за африканците точен бе Джон Оби Микел. Двубоят бе под номер 100 за Форлан с националната фланелка, а с попадението си днес се завърна начело във вечната голмайсторка листа на своята страна.

Първата опасност в мача дойде само след 40 секунди игра. След центриране на Диего Форлан от фаул пред вратата на Нигерия, топката бе избита пред наказателното поле и попадна в Кристиан Родригес, който с далечен удар пробва да изненада стража на Нигерия, но вратарят изби в корнер. Натискът на урусите продължи, докато „суперорлите“ почти не успяха да излязат от своята половина в първите пет минути. Отговорът на Нигерия дойде в 6-ата минута, когато Джон Оби Микел получи правото да изпълни пряк свободен удар, но стреля твърде разочароващо високо над вратата. Уругвай продължи да налага пресата си, а футболистите на Нигерия изчакваха своя миг на контраатака. В 12-ата минута Браун Идейе имаше шанс да стреля силно след изпълнение на свободен удар, Муслера изпусна топката, но в крайна сметка предотврати откриването на резултата.

Това обаче се случи в 19-ата минута, когато Уругвай взе аванс. След поредния корнер пред вратата на Нигерия, топката бе центрирана в наказателното поле, където първоначално отбраната на „суперорлите“ се справи и изчисти. Коженото кълбо попадна отново във Форлан, който пробва ниско подаване към Кавани. Нападателят се опита да играе триково, но не успя, като за негов късмет топката попадна в капитана на тима Диего Лугано, който от три метра я прати в мрежата.

След гола си Уругвай се прибра в своята половина, което му изгра лоша шега. Футболистите на Нигерия съумяха да изрявнят в 37-ата минута чрез Джон Оби Микел, за който това беше мач номер 50 с фнационалната фланелка. Микел получи топката в наказателното поле, с лекота финтира Лугано и с техничен удар с левия крак не остави шансове на Муслера за 1:1.

Няколко минути по-късно селекционерът на Нигерия трябваше да извърши принудителна смяна, след като Одуамади получи травма и трябваше принудително да напусне терена. На негово място се появи Бабатунде.

Второто полуврме започна с леко териториално предимство за Нигерия, но притивно на логиката Уругвай отново излезе напред в резултата. Диего Форлан ознаменува 100-ия си мач с националната фланелка с прекрасен гол. Луис Суарес пое топката в центъра на терена и подаде към Кавани, който пък от своя страна продължи наляво към Форлан. Нападателят се измъкна от засадата и със страхотен удар по диагонала не остави никакви шансове на нигерийския страж – 2:1.

В 70-ата минута Кавани имаше отличен шанс да реши всичко в мача, но пропусна от чиста позиция. Нападателят на Наполи се измъкна от засадата и напредна абсолтно сам срещу вратаря на Нигерия леко вдясно, но силният му удар от около 15 метра не попадна в целта. Шест минути по-късно, след заучено изпълнение на пряк свободен удар от страна на Форлан, Кавани имаше шанс да стреля с глава, но отново прати топката в аут.

В последните няколко минути и по-специално продължението на мача, футболистите на Нигерия се хвърлиха в предни позиции, но действията им бяха твърде хаотични и не успяха да стигнат до така жадувания гол.

Така всичко в групата остана да се реши в последния кръг.