Ужасяващото влизане на Калъм Макманамън от Уигън в крака на Масадио Хайдара от Нюкасъл през уикенда предизвика много коментари и дискусии. Нарушението на Макманамън, след което не последва дори фаул, ни накара да ви покажем класация от топ 6 на най-зловещите нарушения във футбола. Предупреждаваме обаче че някои от видеата не са подходящи за хора със слаби сърца.

6. Мартин Тейлър срещу Едуардо (2008)

Само 3 минути бяха изминали от мача между Бирмингам и Арсенал, когато Мартин Тейлър влезе високо и късно в крака на клетия нападател на „топчиите“ Едуардо. Хърватският национал претърпя тежка фрактура на лявата фибула и счупване на глезена, а след това така и не успя да възвърне формата си. Телевизия „Скай“, която излъчваше мача на живо, реши да не показва повторение на фаула.

5. Бенджамин Масинг срещу Клаудио Каниджа (1990)

Може би не си спомняте името на камерунския защитник Бенджамин Масинг, но със сигурност тези от вас, които са били достатъчно големи, за да гледат Световното първенство през 1990-а, си спомнят неговото въздушно нападение срещу нападателя на Аржентина Клаудио Каниджа в първия мач на турнира.

Каниджа успешно се измъкна от други два опита за грубо нарушение срещу него, но не бе в състояние да се спаси от третото, тъй като Масинг директно скочи в краката му.

4. Бен Тачър срещу Педро Мендеш (2006)

Бен Тачър бе замесен в редица неприятни инциденти през своята кариера, но сблъсъкът с халфа на Портсмут Педро Мендеш бе този, който го направи известен.

При една топка, отиваща в тъч, Тачър реши, че е нужно да забие лакът в лицето на Мендеш, който бе запратен в рекламните пана. За момент Мендеш припадна и се нуждаеше от вливане на кислород. Тачър получи наказание от 8 мача.

3. Пол Гаскойн срещу Гари Чарлс (1991)

Докато повечето ужасяващи нарушения водят до контузия на съперника, този известен инцидент води до травма на играча, направил бруталното влизане. Финалът за ФА Къп през 1991 едва бе започнал, когато Пол Гаскойн се хвърли с бутоните напред в задната част на крака на Гари Чарлс. От влизането обаче потърпевш бе Гаскойн, който скъса кръстни връзки, напусна финала, а това бе и началото на края на неговата кариера.

2.Харалд Шумахер срещу Патрик Батистон (1982)

Вратарят на Западна Германия Харалд Шумахер се превърна в един от най-мразените хора във футбола, след като нокаутира френския футболист Патрик Батистон в полуфинала на Световното първенство през 1982-а.

Батистон спринтираше към вратата на съперника, а Шумахер излезе от своето поле и изрита французина в гърдите с удар в кунг-фу стил.

Батистон изгуби съзнание, за момент изпадна в кома и се раздели с предните си два зъба. Шокиращо, съдията Чарлс Корвър не санкционира вратаря, който продължи играта с удар от аут.

1. Рой Кийн срещу Алф-Инге Хааланд (2001)

През 1997-а, Рой Кийн скъса кръстни връзки, а докато лежеше по очи на земята, Алф-Инге Хааланд се надвеси над него и го обвини, че симулира контузия.

Отмъщението на Кийн дойде 4 години по-късно, като легендата на Манчестър Юнайтед показа, че през това време просто е чакал удобен момент да си върне на Хааланд. Изправен лице в лице срещу него, Кийн вдигна застрашително крака си и го заби в коляното на Хааланд.

„Той се е*****е с мен и моето поведение бе око за око“, написа по-късно в своята автобиография Кийн.