Младият талант на Сантос – Неймар, има още какво да учи във футбола. Въпреки че отдавна е надминал връстниците си и затова вече е влязъл в полезрението на големите европейски клубове, бразилецът ще трябва да внимава как празнува головете си.

Неймар успя да се разпише в мач срещу Коло Коло, а след това в изблик на радост реши да сложи маска на лицето си. При това със собствения си лик. Главният рефер на двубоя не остана доволен от този факт и реши да покаже втори жълт картон на 19-годишния футболист, след като преди това му бе дал още един за нарушение срещу съперников играч.

Сантос все пак запази шансове за класиране на осминафиналите на турнира за Копа Либертадорес, след като постигна победа с 3:2 над чилийския Коло Коло в мач от пета група с пет червени картона.

Домакините поведоха с два бързи гола преди почивката. Елано откри от фаул в 34-ата минута, а в следващата атака Данило удвои. Младата звезда Неймар направи резултата класически в 52-ата минута, а след това също трябваше да напусне терена.

Две минути по-късно Зе Едуардо от домакините и капитанът на гостите Андерс Скоти бляха отстранени заради разправия помежду им. В човек повече Коло Коло натисна и в последните десетина минута върна две попадения чрез Патрисио Херес и резервата Диего Рубио. Веднага след втория гол за чилийците в 89-ата минута Елано получи червен картон на резервната скамейка заради реплика към съдията.

В последните секунди пък Кристобал Хоркера от Коло Коло също беше отстранен след грубо нарушение.