Бразилският Сао Пауло спечели тазгодишното издание на Копа Судамерикана, след като опонентът им отказа да излезе на терена след почивката.

Играчите на аржентинският Тигре заявиха, че са били нападнати от членове на частната охрана на стадиона, които дори използвали огнестрелно оръжие, за да ги сплашат.

ВИДЕО: Скандална Копа Судамерикана за Сао Пауло, играчите на Тигре отказаха да излязат

източник: Снимки: Reuters

Преди това двата отбора си организираха масово сбиване на терена, което допълнително нажежи страстите.

"Те извадиха два пистолета срещу нас, останалото време от този мач няма да се играе", бяха първите думи на потресения треньор на Тигре Раул Горосито.

"Нападнаха ни от засада, един от въпросните типове сложи пистолета си на гърдите на вратаря ни Дамиян Албин. Охраната на домакините и полицаите им също ни нападнаха, вероятно групата на нападателите беше около 20 човека", продължаваше да обяснява разпалено Горосито.

Други хора от щаба, както и футболисти, са били бити от въпросните лица в тунелите на стадион "Морумби".

Напрежението между двата лагера започна доста преди мача, като организаторите опитаха да ограничат загрявката на играчите на Тигре. Те пък от своя страна при излизането си на терена започнаха да ритат рекламите край страничните линии. От Тигре допълниха, че по пътя от хотела до стадиона автобусът им е претърпял постоянни канонади с камъни.

Преди прекратяването на мача аржентинците отстъпваха с 0:2 от Сао Пауло, който пък със сигурност ще запомни трофея. Лукас, в последната си среща преди да премине в Пари Сен Жермен, и Освалдо вкараха двата гола за домакините в рамките на пет минути.

Иначе 65 хиляди души се стекоха на стадиона, за да гледат срещата, но хаосът беше пълен и при продажбата на билетите, и при влизането на публиката. Така и не се видяха ясно разграничени сектори, а контролът по трибуните напрактика липсваше. Сега медиите и ръководителите в Бразилия чакат мнение на ФИФА, която постоянно дава гаранции за работата по подготовката на Световното първенство през 2014-а година.

ВИДЕО: Скандална Копа Судамерикана за Сао Пауло, играчите на Тигре отказаха да излязат

източник: Снимки: Reuters