Пред погледа на новия селекционер на Русия Фабио Капело шампионът на страната Зенит Санкт Петербург победи с 1:3 ЦСКА Москва в дербито от третия кръг на Премиерлигата. И четирите гола в срещата паднаха през първата част, макар и след почивката да не липсваха интересни ситуации.

Очаквано домакините от ЦСКА натиснаха още от началото, което доведе до известно стъписване в редиците на Зенит и две опасни положения пред вратата им, които не доведоха до гол. Гостите обаче бързо се окопитиха и отвърнаха с попадение на Сергей Семак в 10-ата минута, който отбеляза след великолепна триходова комбинация. Широков бе изведен отдясно в наказателното поле с хубаво дълго подаване и на свой ред с ниско центриране задължи руския национал да открие резултата.

Семак бе замасен и при втория гол, който дойде само 3 минути по-късно. Централните защитници на ЦСКА позволиха халфът да бъде изведен сам срещу Игор Акинфеев, който го спъна в наказателното поле. От бялата точка Александър Кержаков прати съотборника си в „сборния“ в грешния ъгъл за 2:0.

В 32-ата минута сериозно неразбирателство между защитата и вратаря доведе до трети гол за Зенит. Братята Алексей и Василий Березуцки с общи усилия опитаха да затворят преследващия дълъг пас Кержаков, а Акинфеев вместо да улови топката, комично я изби с крак. Кълбото попадна право във Владимир Бистров, който пусна към нахлуващия Семак и халфът се разписа за втори път в двубоя.

Малко преди почивката Кейсуке Хонда все пак върна едно попадение за ЦСКА, след като се възползва по отличен начин от добро центриране отдясно и с премерен удар прати топката в горния ляв ъгъл на Вячеслав Малафеев.

Така след първите три кърга на шампионата Зенит продължава да оглавява временното класиране с пълен актив от точки, докато ЦСКА е на незавидното 12-о място с 3 точки от единствената си победа до момента.