Белгийският национален отбор по футбол записа втора поредна загуба, след като на собствен терен отстъпи на Япония с 2:3 в приятелска среща.

През миналата седмица момчетата на Марк Вилмотс паднаха от Колумбия с 0:2, а като се прибави и равенството 1:1 с Уелс във финалния мач от своята квалификационна група за Мондиала става ясно, че отборът бележи видим регрес в представянето си.

ВИДЕО ОТ МАЧА – ТУК!

Иначе мачът започна чудесно за „червените дяволи“, които поведоха след изключително нескопосано действие на вратаря Кавашима. Той излезе да пресреща Ромелу Лукаку по крилото извън наказателното си поле, но нападателят на Евертън успя да подаде към съотборника си Кевин Миралас и той откри на празна врата.

В 37-ата минута обаче централният нападател на „самураите“ Йойчиро Какитани успя да изравни. Хироки Сакай се включи отдясно и центрира към далечната греда, където таранът от няколко метра с глава разстреля Симон Миньоле.

Осем минути след почивката звездата на японците Кейсуке Хонда направи обрата пълен с безпощаден шут от границата на пеналта, влетял в долния десен ъгъл.

Шинджи Оказаки доведе нещата нещата до 3:1 за азиатците, след като Какитани матира отбраната на домакините с брилянта асистенция, а играчът на Майнц 05 с диагоналн шут от въздуха преодоля вратаря.

Крайният резултат бе оформен от Тоби Алдервейрелд в 79-ата минута. Играчът на Атлетико Мадрид се пласира най-добре при един корнер на Кевин де Брюин и с глава прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл.

Въпреки това Япония постигна втори престижен резултат срещу силен европейски тим. Миналата седмица играчите на Алберто Дзакерони завършиха 2:2 като гост на Холандия.