Дейвид Бекъм избухна с две попадения за своя Лос Анджелис Галакси при победата с 5:3 над Портланд Тимбърс в мач от Мейджър Лийг Сокър. Полузащитникът показа, че има какво да покаже и на 34 години, макар че Стюърт Пиърс реши да не го включва в олимпийския отбор по футбол на Великобритания.

Тимбърс успяха да поведат рано в резултата, но в 19-ата минута Бекъм изравни със страхотен удар от дистанция. Англичанинът получи топката на 23-24 метра фронтално спрямо противниковата врата, а вътрешните халфове на домакините дори не опитаха да го пресират. С второто си докосване бившият играч на Манчестър Юнайтед отправи неспасяем шут в горния десен ъгъл.

Само 4 минути по-късно Бекъм обърна резултата с марково изпълнение на пряк свободен удар. Дистанцията до врата бе малко по-голяма, а кълбото бе доста по-вляво в сравнение с мястото, откъдето вкара първия път. Това обаче бе без значение, защото с елегантен фалц юношата на „червените дяволи“ намери долния десен ъгъл.

С два гола за Галакси в двубоя се отчете и Роби Кийн, а последното попадение пък бе дело на другата голяма звезда на тима – Ландън Донован. Галакси се намира на 5-о място в Западната конференция и отново е в битката за място в плейофите.