Футболистът на Славия Райс Мболи записа участие при загубата на националния отбор на Алжир с 0:3 от Ейре. Стражът на „белите” усети от горчивия хап по време на мача, след като трябваше да вади топката от мрежата си, опъната от звездата на Ирландия – Роби Кийн. Въпреки това Райс Мболи ще замине за ЮАР, тъй като отборът му има виза за Световното първенство, стартиращо след по-малко от две седмици.

Вратарят на Славия започна мача от резервната скамейка, но селекционерът на тима го пусна в игра за Алжир в 66-та минута при пасив от два гола.

Играчът на Тотнъм пък успя да се разпише на два пъти, с което вече има на сметката си 43 гола в 99 мача за националния тим на Ейре.

Първият гол бе дело на Пол Грийн, който засече топката с глава в мрежата на Алжир след изпълнение на фаул, докато под рамката все още не бе Райс Мболи. Останалите два гола реализира Роби Кийн, като второто от дузпа, пет минути преди края. Нападателят бе фаулиран от защитник в наказателното поле, а попадението бе за сметка на Ройс Мболи. Кийн изпрати стража в грешния ъгъл
при изпълнението на наказателния удар за крайното 3:0. 

Първият мач на Алжир на Мондиал 2010 е на 13 юни срещу състава на Словения. В група С са още тимовете на Англия и САЩ.