Бившият бразилски национал и защитник на Реал (Мадрид) Роберто Карлош вкара директно от корнер при успеха на Коринтианс с 2:0 над Португеза в първия кръг на първенството на щата Сао Пауло.

Роберто Карлош се разписа в 20-ата минута с така наречения в Бразилия Олимпийски гол. Той се възползва от неориентирания вратар на съперника Вевертон и колегите му от отбраната и заби топката до близката греда.

"За първи път вкарвам в кариерата си директно от корнер. Наистина, няколко пъти съм опитвал и преди, но чак сега се получи, радваше се след мача Роберто Карлош пред журналистите, като в същото време беше целунат по голата глава от съотборника си Роналдо.

Попадението на левия бек беше второто в мача, а още в 12-ата минута халфът Паулиньо откри резултата. Бившият нападател на бразилския национален отбор Луиш Назарио да Лима – Роналдо, носил екипите на Барселона, Реал (Мадрид), Милан и Интер, беше
преследван през миналата година от много контузии, но сега се върна на терена в последните минути на срещата и даде позитивни сигнали за 2011-а година.

В контролна среща, играна на стадиона в Лондрина, Фламенго се наложи с 2:1 над Америка Минейро. Плеймейкърът Роналдиньо остана на резервната скамейка, а аржентинското ново попълнение Дарио Ботинели вкара едно попадение за най-популярниябразилски отбор.

В други срещи от 1-ия кръг на първенството Паулиста Сао Пауло се наложи с 2:0 над Можи Мирим като гост, а Палмейрас и Ботафого (Рибейрао Прето) приключиха без голове. Линензе- Сантос 1:4, Сао Бернардо- Гремио Пруденте 3:1, Американа- Брагантино 1:0, Нороесте- Санто Андре 2:2, Мирасол- Понте Прета 2:1, Паулиста- Итуано 2:1.