Рейнджърс спечели с 3:2 като домакин срещу Селтик в дербито на Глазгоу и шотландския футбол, в което бяха показани три червени картона.

Зелено-белите се нуждаеха от победа, за да си гарантират първото място в класирането предсрочно, но ще трябва да почакат още малко, преди да триумфират с титлата. 

Соне Алуко в началото на мача и Анди Литъл и Лий Уолъс през второто полувреме реализираха решаващите попадения в полза на домакините.

В 29-ата и в 57-ата минута червени картони получиха Ча Ду Ри и Виктор Ваниама от Селтик. Карлос Боканегра от домакините също беше изгонен от игра в 88-ата минута.

Мениджърът на гостуващия отбор Нийл Ленън беше изгонен от резервната скамейка заради обидни реплики срещу съдиите на дербито по време на почивката, правейки червените картони 4 на брой.

Почетните попадения в полза на Селтик бяха реализирани от Скот Браун след изпълнение на дузпа и от Томас Рогне в последните минути на редовното време.

Седем кръга преди края Селтик води с 18 точки пред големия си съперник Рейнджърс на върха в класирането във Висшата лига на Шотландия.


Rangers 3-2 Celtic All Goals 25.03.2012 by vik2003