Нападателят на Панатинайкос Джибрил Сисе ще напусне гръцкия клуб след края на сезона, заради непрестанните расистки обиди, които чува по стадионите в Гърция. В интервю за L'Equipe, Сисе сподели, че се страхува от нарастващата враждебност на феновете.

“Този сезон атмосферата на трибуните е още по-непоносима. Вече два пъти съм ставал обект на маймунски викове и расистки обиди. За последно това се случи в събота. Дори бяха донесли на стадиона надуваеми банани, които размахваха при всяко мое съприкосновение с топката,” разказва Сисе.

След като ПАО загуби с 1:2 от лидера Олимпиакос, Сисе обяви, че няма да изпълни договора си, който е до 2013 година.

“През лятото си тръгвам, със сигурност. Невъзможно е да остана,” категоричен е нападателят. “Въпреки че феновете на Панатинайкос са фантастични и клубът е страхотен, не искам да се състезавам повече в тази лига.”

Джибрил Сисе бе един от четиримата играчи на “зелените”, които бяха атакувани от фенове, след края на дербито:“Те се бяха прицелили в мен. Няколко успяха да ме ударят, и трябваше да се защитя. Срамно е. Не мога да търпя нещата така. Ще се оплача пред УЕФА, и мога да уверя всички, че няма да оставя нещата така.”