Раджа Казабланка стана вторият африкански отбор, който достига до финала на световното клубно първенство. Мароканският отбор изключително изненадващо победи с 3:1 на полуфинала Атлетико Минейро.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА РАДЖА КАЗАБЛАНКА ВИЖТЕ ТУК!

Така за втори път след 2010 година на финала на световното клубно първенство ще се изправят африкански и европейски отбор.

Звездата на Атлетико Минейро Роналдиньо започна като титуляр, но не успя да помогне на своя отбор.

Бразилците започнаха по-активно срещата и в 17-та минута Лукас подаде към Жо, който стреля, но неточно в аут.

Постепенно символичните домакини изравниха играта и в 41-та минута Мусине Мутуали пропусна много добра възможност, за да открие резултата.

Нова възможност се откри пред Жо в 44-та минута, но ударът му бе слаб и Аскри го спаси без особени проблеми.

Раджа Казабланка излезе напред в резултата в 49-та минута след гол на Мусине Яжур.

Роналдиньо демонстрира своите умения в 61-та минута, когато директно от пряк свободен удар прати топката във вратата на Аскри.

Бразилският отбор можеше да излезе напред в резултата в 70-та минута, но ударът на Жо не затрудни Аскри, който отново спаси.

Раджа Казабланка получи правото да изпълни дузпа, след като в 82-та минута Ревер фаулира Мусине Яжур в наказателното поле на Атлетико Минейро. Наказателният удар бе реализиран от Мусине Мутуали в 84-та минута.

Мароканският отбор вкара трети гол в добавеното време на срещата, когато Мутуали стреля, но топката срещна напречната греда на вратата на Атлетико, след което при добавката Мадибе не сбърка – 3:1.

Така на финала на световното клубно първенство Раджа Казабланка ще се изправи срещу Байерн Мюнхен. Двубоят е на 21-и декември.

В мача за пето-шесто място на турнира Монтерей разби с 5:1 Ал Ахли.