В истински екшън се превърна гостуването на Стяуа Букурещ срещу Петролул на новооткрития стадион в Плоещ, като двубоят бе прекратен в края на трибуните след изстъпления по терена и по трибуните.

Напрежението ескалира в добавеното време, когато, при резултат 1:0 за Стяуа, съдията свири дузпа за Стуяа за спорно нарушение на Тудор срещу Танасе, а Михай Костея вкара от бялата точка за 2:0.

Заради това отсъждане на рефера разгневи публиката в Плоещ и фен на домакините нахлу на игрището, като буквално нокаутира защитника Джордже Галамаз с удар в глава.

Играчите на гостите пък реагираха моментално и тръгнаха да линчуват запалянкото, който удари Галамаз, като Мартинович и Станка няколко пъти изритаха главата фена.

В този момент агитката на Петролул тотално откачи и го отнесе вратарят на Стяуа Киприан Татарушану, който бе уцелен с факла и получи обгаряния по гърба, а това доведе и до прекратяване на мача.

След двубоя пък стана ясно, че Джордже Галамаз има фрактура на черепна кост, вследствие на удара, който получи при атаката от фена на Петролул.

За щастие, българският бранител на Стяуа Валентин Илиев не бе в групата за двубоя и не бе част от екшъна в Плоещ.