Парагвайският футболист Хосе Педросо, който се опита да удуши рефер по време на мач в чилийската втора дивизия, напусна по собствена воля клуба си. Президентът на втородивизионния Рейнджърс Елиас Вистосо обяви, че Педросо е подал оставка след инцидента в събота. Това се случи по време на мача между Рейнджърс и Консепсион, спечелен от Консепсион с 3:0.

„Проведохме разговори, след които той напусна. Знаем, че наказанието, което ще му наложи лигата, няма да е малко,” заяви Вистосо пред El Mercurio.

Сцената между защитника Педросо и рефера Марсело Миранда придоби бързо популярност, след пускането й в YouTube.
Тя се случи, след като Миранда позволи на Консепсион да изпълнят четири пъти дузпа, заради различни нарушения в правилника. Консепсион вкара първата, пропусна следващите две, и накрая реализира четвъртата.

Педросо не издържа, когато арбитърът му показа и втори жълт картон за грубо влизане. Докато Миранда бъркаше в джобчето си, Педросо го издебна в гръб, сграбчи го и започна да го души. След като бяха разтървани, футболистът продължи да гони жертвата си по терена, и само намесата на много от съотборниците му, които го свалиха на земята, не позволи на Педроса да стигне до по-сериозно нанасяне на щети срещу Миранда.