Панатинайкос сложи край на серията от 26 мача без загуба на Олимпиакос в гръцкото първенство по футбол, след като победи вечния си враг като гост с категоричното 3:0. Олимпиакос все пак остава категоричен лидер в класирането и води с 19 точки пред втория Атромитос след 27-ия кръг.

ВИДЕО ОТ ДЕРБИТО ВИЖТЕ ТУК!

Маъчт ще бъде запомнен не толкова заради прекратяването на серията на Олимпиакос, а заради "дъждът" от предмети, който се изписа на игрището от трибуните с фенове на Олимпиакос.

В 77-та минута на мача треньорът на Панатинайкос Янис Анастасиу бе уцелен в лицето от привърженик на Олимпиакос с пластмасова чаша, която беше пълна с кафе. Това наложи полицията да заобиколи треньорската скамейка на ПАО. Анастасиу получи веднага медицинска помощ, но мачът не бе прекратен.

Головете за Панатинайкос отбелязаха Даниел Пранджич в 45-та минута, Маркус Берг в 67-та минута и Мехди Абеид от фаул в 89-та минута.

Олимпиакос изпусна дузпа в 79-та минута чрез Алваро Домингес. Именно отсъдения наказателен удар в полза на домакините нажежи обстановката на стадиона.

Последните минути на срещата бяха изпълнени с много нерви, грубости и напрежение, както на терена, така и извън него.

Олимпиакос все пак остава категоричен лидер в класирането и води с 19 точки пред втория Атромитос след 27-я кръг. Панатинайкос изостава с 24 точки от големия си враг.