Футболните страсти в Южна Америка продължават да бъдат неизчерпаеми както винаги, като този път двубой от втория кръг на Копа Судамерикана бе прекратен.

Става въпрос за срещата от еквивалентния на Лига Европа турнир между уругвайския Насионал и Универсидад Де Чили.

Студентите бяха спечелили с 1:0 в първия мач в Чили, а при гостуването си в Монтевидео водеха с 2:0 в началото на второто полувреме и спокойно очакваха своето класиране за 1/8-финалите.

Феновете на Насионал Монтевидео обаче уцелиха страничния съдия с навита на ролка хартиена лента, асистент реферът падна на земята, държейки се за главата си и след като стана ясно, че няма да може да продължи срещата, и без това вече решеният двубой бе прекратен.

В крайна сметка уругвайците получиха служебна загуба с 0:3 и отпаднаха от надпреварата с общ резултат 0:4, докато Универсидад Де Чили заслужено продължи на 1/8-финалите, след като бе по-добър и в двата мача срещу Насионал.

В битката за 1/4-финалите на Копа Судамерикана чилийският тим ще се изправи срещу аржентинския Велес Сарсфийлд, като ще бъде домакин на първата среща на 28 септември в Сантяго, а на 5 октомври ще гостува в Буенос Айрес.