Нигерия се наложи с 6:1 над Таити във втория мач от група В на Купата на Конфедерациите. Въпреки слабия съперник, нигерийците дадоха заявка за нещо повече в надпреварата. Таити, с един-единствен професионален футболист в състава си, показа огромно желание и сърце, и съвсем логично игра полуматьорски футбол.

Повечето попадения за Нигерия дойдоха след безумни отигравания в защита от страна на съперника, а вратарят на таитяните допълнително закопаваше своите.

Още в петата минута нигерийците откриха резултата, след далечен удар и рикошет в гърдите на Николас Ваяр, но попадението не бе фиксирано като автогол, а бе записано на Ува Елдерсон Ечиейле.

В 10-та минута нападателите на Нигерия излязоха трима на двама срещу Таити, и Намди Одуамади бе точен за 2:0. В 26-та минута поредната ужасна грешка на вратаря Хавиер Самин и защитата доведе до трети гол за Нигерия, дело отново на Одуамади.

В 54-та минута Таити стигна до първия си, исторически гол в Купата на Конфедерациите. След центриране от ъглов удар, защитата на Нигерия сгреши, и Джонатан Теу надскочи един бранител, за да прати топката в мрежата от далечната греда.

ВИДЕО: Нигерия сложи само шест на Таити в полуаматьорско шоу

източник: Gulliver/Getty Images

Нигерия обаче не се спря, и макар че играеше на доста по-малки обороти след почивката, наниза още три гола, пак след нелепи отигравания на защитата на Таити. Теу вкара второ попадение в мача, но този път в собствената си врата, в 68-та минута.

В 76-та минута Одуамади оформи своя хеттрик в двубоя, а Елдерсон също се отчете с втори гол в 80-та минута, с който вече всички чакаха последния съдийски сигнал.

В следващите срещи от група В, Испания играе с Таити, а Уругвай среща Нигерия.