Диего Марадона показа, че все още футболът му е кръвта. Аржентинската легенда обаче е запазил, както позитивните неща, така и някои от тъмните страни на играта на терена.

Марадона показа качества по време на приятелски мач с участието на други звезди от ранга на Луиш Фиго, Франко Барези, Иван Саморано, Жан-Пиер Папен, с който бе открит реновираният стадион в столицата на руската автономна република Чечня. Мачът противопостави сборен отбор на руската Висша лига, разбира се с участието на президента на автономията Рамзан Кадиров, срещу сборен отбор на световни звезди.

След два часа и половина тържествени церемонии и изпълнения на Тото Котуньо и Си Си Кеч, започна и срещата, която завърши 5:2 в полза на руските играчи. Световните звезди откриха резултата в 13-ата минута чрез Иван Саморано, който овладя топката след пас на Луиш Фиго. Само пет минути по-късно Диего Марадона удвои, но домакините върнаха един гол в 22-ата минута. Първата част продължи 23 минути, а след крайното 5:2 30 хиляди души на стадиона, който ще носи името на бащата на президента Рамзан Кадиров- Ахмад, аплодираха като по заповед всичко, което се случва на игрището.

"Ние се стремим да направим всичко, за да изглежда Чечня модерна. Този стадион е само началото, коментира 34-годишният президент на кавказката република. 253,6 милиона долара струва ремонтът на стадиона, на който ще играе мачовете си местния футболен клуб Терек, чийто треньор е Рууд Гулит.