Кот Д’Ивоар и Португалия завършиха при 0:0 в първия мач помежду си от Група G на Световното първенство в ЮАР. Следващия мач от групата е между Бразилия и КНДР по-късно тази вечер.

Двубоят бе доста изнервен и играчите на двата отбора не спряха да си влизат изключително грубо, да се ритат по глезените и да се блъскат.

Фамозният шут на Роналдо намери страничния стълб на Бари

Кристиано Роналдо поведе възпитаниците на Карлош Кейрош, като бе най-активният в европейския тим. Звездата на Реал Мадрид бе избран и за играч на мача. Той бе и постоянна мишена за шпагатите на противниковите състезатели.

Въпреки че се молеше на съдията, Роналдо получи рано-рано жълт картон

От другата страна, Дидие Дрогба започна двубоя на пейката, въпреки че получи разрешение да играе в срещата. Нападателят на Челси все пак се стъпи на терена през второто полувреме, но не успя да помогне на своите да стигнат до нещо повече от стратегическия хикс.

Дрогба влезе в игра, но не помогна на своите

Най-интересното положение през целия сблъсък дойде в 11-та минута, когато изригна геният на Роналдо. Португалецът разтресе страничния стълб на Бубакар Бари след страхотен шут от далечно разстояние. След това, въпреки че бе най-дейният в състава на Португалия, Кристиано така и не успя да стигне до по-сериозно положение пред противниковата врата.

Като цяло, играчите на Свен Йоран Ериксон бяха по-активният тим на терена и имаха леко преимущество, но не съумяха да разпечатат вратата на Едуардо.