Татуировките се оказват доста популярни сред младите в Турция, въпреки че според мюсюлманската религия те са неприемливи. Лично турският премиер Реджеп Ердоган обаче смъмри местен футболист, заради татуировки по ръката. Ердоган дори предупреди Берк Йлдъз, че от този вид боди арт може да получи рак на кожата.

Случката станала по време на посещение на премиера на националния стадион и запознанството му с млади футболисти. Видео записът, разпространен в социалните мрежи, показва как усмихнатият Ердоган казва на 18-годишния играч на Галатасарай: „Защо ти е тази татуировка. Защо обезобразяваш тялото си? Нека не те мамят чужденците. Това е забранено от Бог, а и можеш за получиш рак на кожата.”

След укора на премиера Йлдън обещал да премахне татуировката, съобщава АФП.

Реджеп Ердоган търпи редица критики заради политиката, която води. През миналия месец, дори се наложи изявление от страна на правителството, че уважава начина на живот на всички свои граждани. Изказването на Анкара дойде след няколкодневни мащабни акции на протестиращи, гневни от прокарването на ограничаващите реформи, ориентирани към исляма, съобщи АФП.

ВИДЕО от куриозната случка вижте тук: