Тим Кейхил вкара най-бързия гол в историята на Мейдър Лийг Сокър, след като реализира за своя Ню Йорк Ред Булс само 7 секунди след началото на мача срещу Хюстън Динамо.

Кейхил бе първият в мача, който докосна топката след началния съдийски сигнал, след което тръгна напред, за да получил прехвърлящ пас от Дакс МакКарти. Бившият играч на Евертън си пое топката, след което с мощен удар от воле вкара за 1:0 точно в 7-а секунди от игровото време.

Голът бе с 4 секунди по-бърз от предишния рекорд в МЛС и даде начало на победата с 3:0 за Ред Булс.

„Вместо да играя в средата, играех в предни позиции днес“, заяви след мача Кейхил. „За нас това бе голям мач и топката попадна в мен от средата на терена. Поех я с гърди, топката подскочи и после се озова в горния ъгъл. Това бе страхотна победа за нас и гордо постижение за мен и очевидно за МЛС.“

това бе и пореден върхов момент в страхотния сезон, който Кейхил прави в САЩ. До момента той е реализирал 10 гола в 25 мача, което е с един повече спрямо съотборника му Тиери Анри.

Ако Ред Булс спечели последния си мач от редовния сезон, в неделя срещу Чикаго Файър у дома, тогава отборът ще завърши с най-добри показатели и в двете конференции и по този начин ще си осигури домакинско предимство за плейофите.

Вижте историческия гол ТУК!