Световният и европейски шампион Испания разби с 10:0 абсолютния аутсайдер Таити във втория си мач от група B на турнира за Купата на Конфедерациите, който се провежда в Бразилия. На легендарния стадион „Маракана“, възпитаниците на Висенте Дел Боске логично нямаха абсолютно никакви проблеми срещу своя противник, в който личеше името на едва един професионален футболист. Това е най-голямата победа, който някой записва в тази надпревара.

След успеха си в първия двубой срещу Уругвай, Испания безпроблемно се класира за следващата фаза на надпреварата, докато Таити, който до този момент получи 16 гола във вратата си отпада.

Селекционерът на Испания направи цели десет промени в състава си в сравнение с първия мач от турнира срещу Уругвай, пускайки предимно резерви, но и това не спаси тима на Таити.

Нападателят на Челси Фернандо Торес се отчете с четири попадения и пропусната дузпа. Хеттрик наниза Давид Вия, а останалите голове бяха дело на Хуан Мата и Давид Силва, който бе точен два пъти.

Въпреки допуснатите цели десет попадения във вратата си, стражът Микаел Рош бе най-добрият в състава на Таити. Той успя да спаси редица удари към вратата си, които предотвратиха още по-сериозен резултат.

Единственият удар в очертанията на вратата на Пепе Рейна дойде в продължението на първата част, като това бе и единствената опасност за вратаря на Ливърпул. Освен това футболистите на Таити стигнаха и до няколко корнера, с които обаче не създадоха никакви проблеми на испанската отбрана.

В последния кръг от груповата фаза, Таити среща отбора на Уругвай, докато вече продължилия напред тим на „ла фурия“ се изправя срещу Нигерия.