Младежкият национален отбор на Испания е новият носител на европейската титла. „Ла Фурия” надделя във финала с 2:0 над връстниците си от Швейцария. Това е трета европейска титла за Испания при тази възраст.

Първата част на двубоя предложи равностоен футбол, като първата чиста възможност в мача бе за тима на Швейцария, когато звездата на отбора Шердан Шакири стреля от воле, но Давид Де Хеа отрази.

Испания нанесе решителния си удар няколко минути преди почивката. В 41-ата минута Дидач центрира прекрасно отляво, а връхлитащия Андер Ерера с глава заби втория си гол в турнира.

През втората част Швейцария имаше по-добрите положения за гол, но точка на спора сложи Тиаго Алкантара, който вкара сензационно. Младокът се разписа с удар от фаул от близо 40 метра. Основна вина за гола имаше и вратаря на швейцарците Зомер, който бе излязъл неразчетено напред.

В мача за трето място Беларус победи Чехия с 1:0, което означава, че отборите на Испания, Швейцария и Беларус ще участват на олимпийския турнир в Лондон догодина.



szólj hozzá: Switzerland 0-1 Spain
szólj hozzá: Switzerland 0-2 Spain